AyurVéda a hétköznapokban

Az indiai ayurvédikus orvoslás - amely tulajdonképpen inkább egészségmegőrzés - hétköznapi, nálunk is alkalmazható módszereiről.

Linkblog

Egy idecsent érdekesség

2010.01.11. 08:17 - hanaura

A archiv.kefirgomba.hu/index.php címen Mernyau talált egy nagyon érdekes cikket, én eleddig nem találkoztam ezzel, és nem is egy ős-ayurvédikus orvosság, de másrészt meg elve az ayurvédának, hogy azt használja a gyógyításra, és főképp az ön-gyógyításra az ember, amilye van.

No, ilyenünk is van!:)

 

 

A cikk:

 




A Kaukázus lakói ismerik a kristálygomba gyógyító hatását, a gyerekek is isszák, mint a vizet és sokan a 110 éves kort is megélik.
Ez a világ egyetlen helye, ahol az emberek egészségesen ilyen magas kort érnek el.

Professzor Menkiw szerint (aki egész életében a kristálygomba hatását vizsgálta) a Kaukázusban ismeretlen a tuberkolózis, rák, a gyomorbántalmak, stb.

Németországban Dr. Drasé már a II. világháború előtt megállapította ezt a különös hatást. Kristálygombával gyógyította a légzőszervek hurutos megbetegedéseit, gyomorgörcsöket, krónikus bélgyulladásokat, májgyulladást, epebetegségeket, hólyagproblémákat és segített a nehéz betegségek utáni lábadozásokban is.

Néhány éve keleten és az újraegyesítés óta a Németország nyugati részén is közismert már a. " Japán kristálygomba " A fehéres-áttetszõ, porcogós csomócskákat vízben nevelik, és mazsolával vagy fügével " táplálják". Ettõl intenzív erjedést okoznak és sokasodnak.
Ez a " Japán kristály" Franciaországban ( és idõközben Németországban is) "Vizikefír" néven terjed. A francia szõlészek ez egészség- és vízjavítás céljára használják.

A vizikefír (japánkristály) a Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Más szerzõk a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajokat nevezik meg fõ alkotóknak, melyek mellett további baktérium és élesztõfajok elõfordulhatnak, hiszen vegyes kultúráról van szó.





A beteggyógyításban a kristálygomba, mint anyatejpótlék, terhességi ekcéma ellen is szolgált, valamint krónikus női altesti betegségeknél.

Felhasználási lehetőségek: idegbetegségek, belső daganatok, bronchitilis, vérszegénység, vérkép problémák, sklerózis multiplex, vérnyomás és testsúly normalizálás.
Naponta 1 liter, 2-6 hónap alatt gyógyul.

Kiütések ekcémák: naponta fél liter külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni. Ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni, 2-4 nap alatt eltűnnek.

A legfontosabb: A kristálygomba megakadályozza a táplálék rothadását a belekben, ezáltal gyógyít és élethosszabbító hatása is van. A kristálygombát naponta kell inni, nem zavarja az emésztést, mert gyorsan felszívódva a vérbe jut.
Fincsi és egészséges.

Elkészítése (2 literhez): Széles szájú nem fém zárható edényt, vagy üveget használjunk. (Pl.: ha nincs ilyen nagy üvegünk, műanyag üveg tetejét levágjuk és fóliával meg befőttesgumival zárjuk) 6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.



Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen. A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent megadott módon újra felhasználjuk.

A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért szemétbe dobás helyett jobb a felesleget tovább adni.
A belőle készített ital a hűtőben néhány napig eláll. Fogyasztása hűtve a legjobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://ayurveda.blog.hu/api/trackback/id/tr661662945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása