AyurVéda a hétköznapokban

Az indiai ayurvédikus orvoslás - amely tulajdonképpen inkább egészségmegőrzés - hétköznapi, nálunk is alkalmazható módszereiről.

Linkblog

Hangnem

2009.11.04. 01:29 - hanaura

Címkék: hangnem

Mivel egy másik blogot is készítek, amit talán több ember ismer, ezért felmerült bennem, hogy az ottani, lazább, kötetlenebb, személyesebb hangvételt vegyem át itt is, vagy pedig inkább amolyan tényszerű, tudományosabb stílusban írjak.

Nos az utóbbi mellett döntöttem. Eddig.:)

És mondom is, miért:

Noha az ayurvéda egy nagyon komoly, több ezer éves tudomány, valami miatt ezekkel a new age gyógymódokkal összemosva, egyfajta alternatív gyógyászati különlegességként lett aposztrofálva sok helyen. Ami nem egy teljes kép. Nem a fenti kategóriával van a gondom, abban is van sok érdekes és értékse dolog, hanem, hogy ez egész egyszerűen egy "lehet, hogy hiteles, lehet, hogy nem" státuszba emelhet egy tényeken alapuló tudományt számtalan ember szemében.

Ezért gondoltam azt, hogy igyekszem nagyon tárgyilagos, szisztematikus lenni.

Ami miatt meggondoltam magamat, az a tény, hogy egész egyszerűen nem ilyen vagyok!:))

Abban pedig csak reménykedem, hogy a nyegle stílusom ellenére azért be tudok mutatni valamit ebből a csodálatos világból mások számára!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ayurveda.blog.hu/api/trackback/id/tr841497513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása